Att låna utan UC

När det handlar om lån brukar dessa vanliga frågor dyka upp: Vad är UC? Är det bäst att låna pengar genom UC eller utan? Vilka fördelar och nackdelar finns det med att gå via UC och utan UC? Då det finns många olika typer av lån och långivare på marknaden som har sina olika för -och nackdelar, olika räntor och olika villkor kommer denna artikel att förklara vad allt detta innebär. Detta är för att bäst vägleda dig genom låneprocessen som kan kännas komplicerad i början…
Vad är UC?

För att börja denna text måste vi gå igenom grunderna. Vad är egentligen UC?

Upplysningscentralen är det fullständiga namnet på Sveriges största kreditupplysningsbolag. Det är detta företag som förkortas som UC. Uppdraget är att analysera privatpersoners (eller företags) ekonomi för att hjälpa myndigheter och andra bolag att ta beslut gällande dina lån, anställningar, husköp eller bilköp. Flera av de största bankerna i landet äger UC och det är obligatoriskt att göra en kreditkontroll innan ett lån kan beviljas. Då UC är det största upplysningsföretaget väljer många kreditbolag att samarbeta med dem. UC har enorma mängder data från statliga myndigheter som Skatteverket för att kunna analysera din ekonomi och det är därför de kan göra de mest rättvisa bedömningarna.

Låna pengar utan UC

låna pengar utan ucUC är inte längre Sveriges enda kreditupplysningsföretag. Idag finns många bolag som har denna möjlighet, däribland Bisnode och CreditSafe. UC har dock det

 största kontaktnätet och därigenom kommer du att bli erbjuden de bästa räntorna och totalbeloppen på lån via deras partners. Långivare som inte har detta samarbete med UC har i många fall lån under 30 000 kronor och med höga räntor.

En viktig aspekt i det hela är dock att företag som inte samarbetar med UC heller inte behöver förhålla sig till samma regler. Istället gör de personliga bedömningar när du skickar en låneansökan, vilket innebär att kraven oftast är lägre. Du kan således få ta ut lån hos somliga kreditbolag även om du har betalningsanmärkningar och många skulder. Det är helt klart lättast att få lån utan UC.

Vad krävs för att låna pengar utan UC?

För att kunna låna pengar behöver du vara över 18 år. Många långivare kräver att du har en inkomst, inga betalningsanmärkningar och inte skulder hos Kronofogden. Lån kan ansökas genom att besöka banker, kreditbolag eller online.

Vilka typer av lån kan jag använda utan UC?

Det finns många olika typer av lån som passar till olika tillfällen och det är därmed viktigt att veta vilka de är. Vilka lån kan du låna utan UC och vilka måste du gå genom UC för att få beviljade? Det finns tre typer av lån om du går via kreditbolag som inte samarbetar med UC, då totalsummorna på lånet oftast inte sträcker sig över 50 000 kronor.

Privatlån utan UC:

Totalsumman för ett privatlån är i normala fall 500 000 kronor med UC, men utan UC är de dock som sagt betydligt mindre. Vill du låna 10 000 utan UC eller 20 000 kr utan UC är detta dock ett bra val. Du kan ta lånet utan säkerhet och vilken avbetalningsplan du vill ha väljer du själv. På grund av att detta lånet tas utan säkerhet behöver du inte binda upp ägodelar som en garanti för långivaren. Det betyder dock att räntan sätts högt därefter för att kreditbolag ska våga ta risken. Alla lån utan säkerhet har samlingsnamnet blancolån. Att ta blancolån utan kreditupplysning hos UC är vanligt.

Snabblån utan UC / Mobillån utan UC / Sms-lån utan UC:

Med ett snabblån eller smslån utan UC sker överföringen till ditt konto direkt. Du behöver betala tillbaka dem med en mycket kort avbetalningsplan. Dessa är de vanligaste lånen att ta utan UC. Summorna på lånen är små, oftast mellan 500-10 000 kronor, och räntorna är de näst högsta på marknaden med 30-40 procent. Du kan låna dessa helt utan säkerhet och kraven är lågt ställda. Dessutom är processen för att få snabblån smidig och enkel, vilket gör att många gillar upplägget, men akta dig för räntan. I nödsituationer kan det dock vara ett bra alternativ. Om du har ett dåligt kreditbetyg eller betalningsanmärkningar har du trots detta en bra möjlighet att få snabblån beviljade. Du kan dock inte ta ett telefonlån utan kreditupplysning, då en kreditkoll alltid är obligatorisk, men den kan absolut skötas av ett utomstående företag.

Mikrolån utan UC:

Ett mikrolån eller ett minilån utan UC är ett typ av snabblån som helt enkelt är ännu mindre i summa. Vanligtvis rör det sig om 100-5000 kronor. Avbetalningsperioden är i normala fall 30-60 dagar. Räntorna är de högsta på marknaden och kan alltså överstiga 40%. Du behöver inte prata med någon rådgivare eller gå igenom en fullständig kreditcheck för dessa lån, utan det är designat för att de flesta ska kunna få det beviljat. Vill du låna snabba pengar utan UC är detta ett lockande val för vissa.

Vilka typer kan jag inte låna utan UC?

Bolån:

Bolån har mycket låg ränta och en lång amorteringstid. De lämpar sig för höga summor och företag som inte samarbetar med UC tecknar inte dessa. Dessa lån är bundna med säkerhet, så i detta fallet är din villa en garanti för långivaren ifall du inte kan betala tillbaka summan. Bostaden täcker 85 procent av lånet och resten betalar du med en kontantinsats. Du kan bli tvungen att sälja ditt hus enligt avtalet om du inte kan återbetala summan. Bolån har mycket höga uppläggningsavgifter och är endast fördelaktiga vid dyra hus. Om ditt bolån är 70 procent högre än marknadsvärdet av bostaden amorterar du två procent per år. Lån som är 4,5 procent högre än privatpersonens årsinkomst amorteras med tre procent årligen. Är din bostad istället lägre än 70 procent av bostadens marknadsvärde, men fortfarande över 50 procent, amorterar du en procent per år.

Byggnadslån:

Ett byggnadslån är till för dig om du ska bygga ett hus, göra en ombyggnad eller en annan typ av renovering. Det speciella med ett byggnadslån är att du inte får hela summan på en och samma gång, utan istället får du pengar etappvis. När du redovisar dina fakturor och kostnader för bygget kommer du att få pengar allt eftersom. När du är helt klar med bygget läggs det om till ett vanligt privatlån.

Billån:

Ett billån är en typ av privatlån där din bil är säkerhet för lånet. Din bil kan högst täcka 80 procent av kostnaden och resterade 20 procent betalar du i en kontantinsats för att få lånet beviljat. Det bästa med ett billån är att räntan är lägre än med vanliga privatlån och vid väl valda tillfällen kan detta vara ett mycket bra alternativ. Totalsummorna av billån brukar vara mellan 10 000-600 000 kronor och återbetalningstiden mellan 1-12 år. Därmed är ett billån utan UC är inte möjligt på detta sätt.

Studielån:

Ett studielån täcker kostnader för boende och mat när du är student och bor själv. Du kan ta ut ett lån för 240 skolveckor som mest om du går på högskola eller universitet, vilket motsvarar sex år av studier. Det betyder att du kan få 1820 kronor i veckan, vilket är ungefär 7300 kronor i månaden. Studiestöd tillkommer, vilket är ett bidrag som alla studenter ges. Detta behöver du ej betala tillbaka. Räntan ligger på 0,16%, vilket gör studielånet till det billigaste lånet på marknaden. Detta är ett mycket vanligt lån att ta på grund av detta.

Att tänka på innan du lånar pengar utan UC

låna pengar utan uc

Du måste först fundera om du verkligen behöver ett lån. Kan du istället spara ihop pengar? Då ett lån alltid är en förlustaffär är det en risk att ta. Nästa steg är att fundera över om du kan finansiera avbetalningen. Kommer inkomsten att räcka till? Har du kanske andra lån liggandes?

När ditt lån är beviljat kan pengarna hamna på ditt konto redan första dagen. Avbetalningsplanen börjar därefter. Det är smart att skriva en hushållsbudget för att kunna förhålla sig till något medan du avbetalar lån. När du antecknar samtliga utgifter på en vecko eller månadsbasis kommer du att få en bra överblick över vad du har råd att spendera gällande mat, hushåll och diverse nöjen. Tänk på att alltid spara en buffert av pengar för oväntade kostnader. Kanske innebär detta att du får skära ned på lyxkonsumption, såsom biobesök eller dyra restauranger, under en tid för att klara av att återbetala lånen.

Vad innebär kreditvärdigheten och hur påverkar det dina lån utan UC?

Kreditbolag och banker brukar tala om betalningsförmåga när de delar ut lån. För att mäta detta hos potentiella låntagare görs en kreditupplysning för att företagen ska få en bra överblick över din ekonomiska situation innan ett lån beviljas. Lån utan kreditupplysning är inte möjligt, då detta är obligatoriskt enligt svensk lag. Kreditvärdigheten är det betyg som du får efter att analysen av din ekonomi utifrån tillgångar, anställning, civilstatus och skulder har slutförts. Det är detta betyg som påverkar chanserna att söka lån. Kreditvärdigheten mäts i en procentsats: ett betyg under 12 procent är mycket bra och betyder att dina chanser att få ett lån beviljat är mycket goda. Har du under 4,5 procent är det ännu bättre och kommer hos många kreditbolag att ge dig en fördelaktig ränta. Allt över 40% anses vara ett dåligt värde och låntagare bör försöka förbättra betyget. Hur du gör detta kommer vi att gå in på i mer detalj senare i artikeln.

När vi talar om kreditupplysningar finns två olika typer: mikro -och personupplysningar. Mikroupplysningar analyserar bara ditt namn, din adress, betalningsanmärkningar och ditt skuldsaldo hos Kronofogden. Personupplysningen är istället den fullständiga analysen som innehåller uppgifter som äktenskapsförord, fastighetsinnehav och tidigare låneförfrågningar. Det som avgör vilka av dessa kreditkontroller som görs är vanligtvis mängden pengar det handlar om. En kreditprövning kan ta tid, så ansök alltid lån en vecka eller två innan du behöver pengarna för att vara på den säkra sidan.

Olika förutsättningar för lån utan UC

Det finns många olika faser i livet och du har olika förutsättningar gällande lån på grund av var i livet du befinner dig. Unga personer har en låg kreditvärdighet. Detta beror på en brist av arbetslivserfarenhet och inkomst som gör att långivare blir osäkra på om du kan betala tillbaka. Detta är trots att du ej har några tidigare skulder eller anmärkningar. Riskerna för kreditbolagen ska elimineras så gott det går innan ett lån kan ges ut och därför vill de se att du har en stabil ekonomi.

Är du i medelåldern och har en fast anställning med en egen familj och en i övrigt bra historik kommer du därmed att ligga mycket bra till. Långivarna kommer att känna sig trygga med att du betalar tillbaka summan som är avtalad. Har du däremot skulder och betalningsanmärkningar på dig kommer de att bli tveksamma.

Pensionärer har mycket svårt att få sina lån accepterade och detta beror på en låg pension för många. Precis som i fallet med unga sätter inkomsten käppar i hjulet.

Hur lånar jag pengar utan UC med billig ränta?

Din kreditvärdighet, som baseras på din jobbsituation, ditt boende, dina nuvarande lån och betalningsanmärkningar, avgör vilken ränta du får på dina lån. Då ett lån alltid är ett risktagande för långivaren vill de vara säkra på att du kan betala tillbaka lånet. En stabil ekonomisk situation kommer att ge mycket bättre villkor än en situation där du inte har en fast inkomst.

Det är smart att omförhandla din ränta emellanåt. Om din ekonomiska situation har förbättrats kan även räntan bli bättre och du bör meddela detta till långivaren. Ett lån med lägre ränta är dock inte per automatik billigare än ett annat med högre. Du måste ta avbetalningstiden i beaktning, samt administrationskostnaderna. Ett lån med lägre ränta, men med längre amorteringstid och högre administrationskostnader kan bli dyrare i slutändan. Undersök därför alltid dessa faktorer noga innan du bestämmer dig för ett lån, samt att fundera över om rak amortering eller annuitetsbetalning kommer att fungera bäst för dig.

Låna utan UC är ett sätt att slippa fler förfrågningar via UC

Då de flesta företag använder sig av UC kan många låneförfrågningar samlas i deras register, vilket påverkar ditt kreditbetyg negativt. Detta kan vara en anledning att vända sig till alternativa företag. Då utomstående företag inte delar sina register och kundinformation med UC kan du ansöka om lån med dessa istället för att på så sätt slippa få fler förfrågningar dyka upp i UC:s listor. Kreditbolag som inte samarbetar med UC står ändå under tillsyn av Finansinspektionen och följer svensk lag på alla punkter, så det är inte mindre tryggt att vända sig till någon av dessa. Lån utan kreditkontroll hos UC är mer och mer vanliga.
Låna pengar snabbt utan inkomst

Många väljer att låna pengar utan kreditprövning hos UC när de inte har någon inkomst och när regleringarna bland UC:s partners är för tuffa. Genom livet kan ekonomin ibland vara tuff och det kan då vara läge att låna pengar för att klara av vardagen.

I dessa fall är företag som inte samarbetar med UC mycket mer tillmötesgående. De gör personliga bedömningar och mäter din betalningsförmåga, där de tar hänsyn till din situation på ett annat sätt. Vill du låna pengar snabbt utan UC är detta därmed ett bra val.Ångerrätt vid lån utan UC

Du har 14 dagars ångerrätt av ett lån enligt konsumentkreditlagen och detta gäller även lån utan UC. Väljer du att utnyttja denna rätt ska de lånade pengarna betalas tillbaka till långivaren genast. Detta sker utan några som helst avgifter för dig. Kreditbolag har sina trick som de använder för att minimera antalet ångrade lån – det är inte ovanligt att de erbjuder räntefria lån de första två veckorna (under ångerperioden). Därefter är du alltså tvungen att betala tillbaka pengarna, tillsammans med räntan. Det är ett sätt för dessa bolag att locka kunderna att stanna kvar och på så sätt minimera förlusterna som annars kan tillkomma med denna lag. Är du osäker på om lånet verkligen är det rätta för just dig måste du alltså häva det inom två veckor.

Låneskydd

Har du många lån, vilket kan vara fallet om du använder snabblån utan UC, kan det vara svårt att betala tillbaka dem med kort varsel – särskilt om något oväntat händer. Om du tecknar ett låneskydd försäkrar du lånet, vilket innebär att det kan återbetalas även om du blir svårt sjuk eller arbetslös under en lång tidsperiod. Försäkringen ger också dina allra närmaste familjemedlemmar ersättning som täcker en viss del av lånet, eller hela om du så vill, om du plötsligt avlider. Låneskyddet brukar kosta mellan 4-8 procent av lånets totalbelopp och du väljer själv hur stor del du vill försäkra. Betalar du exempelvis 2000 kronor per månad, men har ett låneskydd på 50 procent, behöver du nu bara betala 1000 kronor själv om du är arbetslös eller sjuk.

Villkoren för detta är att du inte har slutat jobbet av egen vilja om du är arbetslös, att du ej har tackat nej till liknande tjänster och att du inte har andra jobb på sidan om. Vid sjukdom måste du vara sjukskriven på heltid, ha ett läkarintyg, inte ha något jobb hemifrån, samt vara under behandling.

Olika sätt att betala av ett lån

När du betalar av dina lån är det bra att veta de två olika metoderna: rak amortering eller med annuitetsbetalning. Rak amortering innebär att du betalar tillbaka samma belopp av skulden vid varje inbetalning, men att du lämnar räntan. Då skulden minskar, kommer också räntesatsen att förändras kontinuerligt. Detta innebär att du betalar mest i början av din avbetalning för att över tid se räntan sjunka och därigenom bli billigare.

När du betalar med annuitet räknas istället skulden och räntan ihop tillsammans för hela avbetalningsperioden. Det delas upp i exakt lika stora delar. Detta betyder att månadskostnaden blir exakt densamma varje gång och du kommer alltid att veta hur mycket pengar som dras från ditt konto vid varje tillfälle. Annuitetsbetalning är den vanligaste metoden och ett bra val för den som vill ha stenkoll på sin ekonomi. Vill du istället spara pengar är rak amortering ett bättre val på sikt, särskilt med större lån. Nackdelen där är att du betalar en större mängd pengar i början av avbetalningstiden, vilket kan kännas tungt.

Olika räntor

För lån finns två olika räntor: effektiv och nominell ränta. Den nominella är grundräntan på lånet per år och inkluderar inte samtliga kostnader. Den är marknadsbaserad samt bedömd efter din kreditupplysning. Det är därför denna ränta är individuell och bestäms först när du har ansökt om ett lån och fått din kreditkontroll gjord. Den effektiva räntan är totalkostnaden av den nominella räntan tillsammans med alla utgifter såsom administrationskostnader.

Att jämföra lån utan UC med hjälp av en lånförmedlare

För vissa kan jakten på billiga lån utan UC kännas som en krånglig uppgift. Hur börjar man? Var hittar jag exempelvis billiga smslån utan UC? Somliga går direkt till sin favoritbank då de inte vet att villkoren mellan långivare kan skilja sig. Viktigt att veta i dessa fall är att lånförmedlare finns som jämför kreditbolag mellan varandra för din räkning. Dessa jämförelseföretag samarbetar med olika långivare och analyserar dem utifrån olika parametrar. När du skickar in en ansökan skriver du ditt önskade totalbelopp på lånet samt avbetalningstiden och du får ett förslag där räntan och månadskostnaden ingår. Värt att notera är att det är gratis att ansöka om lån via en lånförmedlare. Det är långivarna själva som betalar för att synas och analyseras av jämförelsetjänsten, för i slutändan är detta ett sätt för dem att nå ut till fler kunder. Lånförmedlare är där för att vägleda dig på bästa möjliga sätt för att du ska kunna ta så smarta beslut som möjligt.

När du går via en lånförmedlare behöver du endast göra en ansökan om lån, trots att du i själva verket får förslag av en uppsjö av olika långivare. Detta sparar mycket tid, men det betyder även att du inte gör kreditupplysningar i onödan. Om du skulle gå till varje enskilt kreditbolag med en förfrågan skulle samtliga förfrågningar att synas i ditt kreditbetyg och det skulle således påverkas negativt. Många låneförfrågningar och kreditupplysningar gör att långivare blir osäkra på din ekonomiska situation, då det skvallrar om ostabilitet i ekonomin att ansöka om så många lån.

Det är viktigt att du försöker att hålla kreditvärdigheten så bra som möjligt, för då blir även dina villkor bättre och dina lån utan UC billigare. Många långivare nekar personer med för dåligt kreditbetyg, så att använda jämförelsetjänster är ett mycket smart drag. Då villkoren skiljer sig mycket mellan långivare är detta en viktig del. Många företag vägrar låntagare med betalningsanmärkningar, men det finns absolut vissa som accepterar det. Betalningsanmärkningar försämrar dock utbudet av kreditbolag och får du lånet beviljat har du högre räntor och får ett lägre lånebelopp istället.

Vissa kreditbolag är även specialiserade på endast små eller stora belopp, vilket gör att summorna de delar ut kan skilja sig mycket. Vissa kan erbjuda snabba sms-lån utan UC medan andra erbjuder blancolån utan UC för mycket högre summor. Detsamma gäller för avbetalningsplanerna och de administrativa kostnaderna. Därmed är det viktigt att alltid undersöka vad totalkostnaderna faktiskt blir och detta görs bäst med hjälp av en lånförmedlare. Viktigt att veta är dock att alla lånförmedlare inte samarbetar med precis alla kreditbolag, så välj de som har flest partners.

Vad gör jag om jag blir nekad att låna pengar även utan UC?

Blir du nekad att låna pengar beror det oftast på att du har ett för lågt kreditbetyg. Det vanligaste sättet är att du har för låg inkomst eller för många skulder. I andra fall kan det bero på att du har gjort för många förfrågningar under en kort tidsperiod. I dessa fall kan du bli spärrad från att låna pengar och måste vänta ut tiden, vilket är ett år. Då kreditbolag ser många kreditupplysningar som ett teckan på att du är vårdslös med din ekonomi är det viktigt att hålla det under kontroll. Hur många kreditupplysningar är för många? Det finns inget givet svar, men en tumregel är att inte ha fler än tre upplysningar under tre månader. Viktigt att tänka på är även att kreditupplysningar sker automatiskt varje gång du ansöker om kreditkort, köper produkter via avbetalning, betalar fakturor, tecknar ett mobilabonnemang eller skriver hyresavtal. Därför är det bäst att försöka undvika betalningar via faktura, onödiga kreditkort och diverse abonnemang i den mån det går.

Betalningsanmärkningar kan också vara förödande när det kommer till att låna pengar. Även dessa ligger kvar i ett år i databaserna innan de försvinner. Anmärkningar som gått vidare till Kronofogden är synliga i systemet i flera år, även efter betalningen, vilket sänker kreditvärdigheten. Det finns, som tidigare sagt, långivare som accepterar personer med betalningsanmärkningar, men kom ihåg att räntan kommer att vara högre och antalet kreditbolag som accepterar detta är färre.

Hur överkommer du då dessa tuffa utmaningar? Det bästa är att vänta ut tiden gällande förfrågningar och betalningsförfrågningar, samt att försöka förbättra inkomsten. Har du en inkomst över 8000 kronor brukar detta hjälpa till mycket. Du kan även ansöka om lån tillsammans med någon annan med bättre kreditvärdighet. Ert gemensamma kreditbetyg är det som långivare går efter för att bevilja lånet. Detta kan därmed vara ett mycket effektivt sätt att öka chanserna. Du kan även öka totalkostnaden av lån i vissa fall. Fråga en person som du står nära, exempelvis en familjemedlem, som kan vara betalningsskyldig på samma villkor för lånet tillsammans med dig.

Ett ytterligare steg i detta är att en person går i borgen för ditt lån. Detta betyder att personen tar på sig hela lånet om inte du kan betala. Detta är mycket tryggt för långivaren och ökar givetvis chanserna att få lån beviljade, då riskerna för kreditbolaget minskas.

Att samla lån kan förbättra din kreditvärdighet för lån utan UC

Personer som ansöker om lån utan UC får tillgång till lån med förhållandesvis små summor och det är vanligt att ha flera av dessa lån på samma gång. Lånen fås vanligtvis av olika företag och som tidigare nämnt har olika kreditbolag också olika villkor sett till räntor, amorteringstid och administrationskostnader. Detta innebär mycket pappersarbete när det kommer till fakturor och påminnelsebrev. Har du flera lån utspridda kan det vara mycket att hantera.

För att förenkla denna process – och för att förbättra ditt kreditbetyg och spara pengar – kan du ta ett så kallat samlingslån. Med ett sådant täcker du kostnaderna för alla dina existerande lån. Du använder denna summa pengar för att betala tillbaka dina smålån och kan därefter fokusera på att betala tillbaka ett enda stort lån istället. Du har nu bara en räntesats, en faktura och en betalningsdag att förhålla dig till. Då små lån har högre räntor än större har du redan sparat pengar på detta.

Nästa viktiga punkt är hur din kreditvärdighet kommer att förbättras radikalt. Att ha många skulder i systemet drar ned ditt betyg, men genom att ta ett samlingslån har du eliminerat dessa smålån från databasen och ersatt dem med endast ett istället. När vi talar om att låna utan UC kommer detta bättre kreditbetyg att ge dig bättre räntor på lån framöver.

Förutom detta slipper du administrationskostnaderna för alla utspridda smålån. Bara uppläggningsavgifterna brukar kosta 1000 kronor och därefter tillkommer utgifterna för alla pappersavier för fakturor. Dessa summor bestäms individuellt av varje kreditbolag och även om de kan tyckas små och obetydliga till en början kommer de snabbt att kännas dyra när du väl räknat ihop kostnaderna. Är du van att låna pengar utan UC med små summor är det definitivt läge att överväga ett samlingslån.

När ska jag inte låna pengar utan UC?

Många vänder sig till lån utan UC för att de inte kan få lån beviljade av företag som samarbetar med UC. Dessa personer sitter således i en redan dålig ekonomisk situation och kan hamna ännu sämre om nya lån ges ut. Därför finns kritiker till denna modell som menar att personer kan lockas till att falla djupare ned i gropen av ekonomiska problem.

Du ska aldrig låna pengar utan UC för få ännu mer pengar till att ta ut nya lån. Ser du detta som en möjlighet att undkomma UC:s register av förfrågningar och plocka på dig fler lån som du inte har råd att betala sitter du i farozonen. Det leder till en ond cirkel där kostnaderna ständigt växer och det är inte hållbart i längden.

Du bör alltid fundera över varför du behöver ett lån. För vissa är lån ett måste, exempelvis om de ska köpa ett hus för första gången eller för att studera på ett universitet utomlands. Då ett lån alltid medför utgifter för dig själv borde du alltid se det som en sista utväg. Om du överväger att låna pengar utan UC ser du förmodligen inte lånet som en investering i dig själv på det sättet, utan snarare som en snabb lösning på ett ekonomiskt hinder för tillfället. Det kan röra sig om 10 000, 20 000, 30 000 kronor, men inte mycket mer än så.

Det finns vissa som faktiskt väljer att ta lån för att investera pengar i aktier, för att på så vis låta summan växa betydligt större än tidigare, men med summorna som ett lån utan UC ger är det inte särskilt lönsamt. Om du tar snabblån eller mindre privatlån är det således mycket viktigt att ha en bra plan och att inte missbruka pengarna.

Sammanfattning

Denna artikel har gått igenom vad det innebär att låna utan UC, vilka olika typer av lån som funkar och vilka som inte funkar, vad du behöver tänka på innan du lånar pengar, varför det är viktigt att jämföra kreditbolag, samt hur viktig kreditvärdigheten är för lån utan UC. Förhoppningsvis kan du dra nytta av denna vetskapen nästa gång du tar ett lån och kan ta smarta beslut i framtiden gällande din ekonomi.

Sammanfattningsvis finns det en rad företag som gör kreditkontroller på dig utan ett samarbete med UC och dessa har oftast lägre krav, men högre räntor och lägre totalbelopp på lånen. Lånen i sig är begränsade till snabblån, privatlån och mikrolån som har förhållandevis låga summor. På grund av de lägre kraven kan du få lån beviljade trots att du har betalningsanmärkningar, skulder eller många låneförfrågningar. Kreditvärdigheten mäter din betalningsförmåga utifrån inkomst, civilstatus och anställning och om du har för många förfrågningar om lån påverkas detta negativt, då det skvallrar om en ostabil ekonomi. Därmed bör du alltid överväga lån noga innan du bestämmer dig. Att hitta de bästa snabblånen utan UC eller andra kreditlån utan UC görs bäst via en lånförmedlare som jämför samtliga aktörer åt dig för att hitta det mest förmånliga avtalet.