Låna 500000

by admin

Livet är en resa ut i det okända. Det finns många frestelser, utmaningar och prövningar som alla har sina speciella kännetecken och som alla kan innebära att du utvecklas positivt eller negativt.

Dessa olika situationer och frestelser kan innebära att du hamnar i situationer du inte planerat för.

Det kan vara så att du är en impulsiv och spänningssökande person som hela tiden vill leva livet i full fart. Då är det lätt hänt att du kanske inte alltid haft nog med pengar för att kunna klara alla utgifter själv. För att klara denna situation har du kanske lånat pengar av närstående, tagit på dig konsumentkrediter när du köpt elektronik och vitvaror, samt köpt en bil med en dyr avbetalningsplan. Till slut kan det kännas som situationen blivit dig övermäktig och du har trots din höga inkomst svårt att klara alla betalningar varje månad. Det börjar bli tungt och livet känns mörkt.

Men det finns lösningar även i denna jobbiga situation. En är att ta ett privatlån.

Samla skulder med ett privatlån

Du kanske tycker att det låter hopplöst naivt att en dyster situation som uppstått på grund av att du dragit på dig en massa skulder ska kunna lösas genom att du tar på dig ännu ett lån. Men det är faktiskt lite mer komplicerat – och enklare på samma gång.

De skulder som du tagit på dig lite här och lite där har säkert många gånger vuxit för att du inte kan betala räntorna som du ska. Du kanske också har försämrat din relation till vänner och släktingar för att du inte betalat tillbaka lån till dem som du lovat. Dessutom så är det ofta så att mindre lån och krediter tagna i butiker är mycket dyrare än större och mer välplanerade lån. Vad du kan göra nu är att ta ett nytt lån för att få bort alla de gamla lånen.

Många små och dyra lån

låna 500000Lösningen på en skuldfälla genom att ta ett nytt lån låter kanske väldigt konstig men låt oss gå igenom situationen steg för steg.

När du tar ett mindre lån så kanske du inte tänkt på att den nominella räntan är högre vid ett mindre lån än vid ett större snabblån som löper under en längre tid. När du tar ett större lån över längre tid så får du mängdrabatt. Därför kan det mycket väl vara så att om du har lånat totalt 500000 i mindre lån så är den ränta du betalar mycket högre än den skulle kunna vara om allting var samlat i ett lån.

En annan del av problemet med små lån – det största problemet – är att varje enskilt lån har sina egna administrativa avgifter. Om du har en stor mängd lån betalar du således en mängd avgifter varje månad och många gånger – särskilt om lånen är små – är de administrativa avgifterna större än räntorna du betalar. Tar du ett större lån kommer du bara ha en omgång administrativa avgifter att betala per månad. Det kan vara många tusenlappar att spara redan här.

Sammantaget när det gäller att samla lån så kan ett större lån för att lösa ut många små lån vara en mycket bra affär då du säkert får en bättre ränta på ett större lån och får bort en massa administrativa avgifter.

Hur ansöker du om samla skulderna

Du kanske tänker att du aldrig kommer att kunna samla dina skulder i ett nytt lån. Hur ska du kunna få ett nytt lån när du redan har så många lån? Nu är det dock så att när du ansöker om det nya lånet så ska du specifikt ange att du tar det nya lånet för att samla dina skulder. Gör du det kommer du säkert få lånet beviljat och din nya långivare kommer att lösa ut dina gamla lån direkt. Nu har du en helt ny situation och har säkert frigjort en hel del inkomster per månad.

Knyta betalningen till arbetsgivaren

Men du har fortfarande kvar problemet med att du tidigare har slarvat rejält med din privatekonomi. Vår personlighet förändras inte över tiden. Vi är ofta precis en och samma person som vi alltid varit så det finns en mycket stor risk att du återfaller i ditt tidigare beteende.

Vad du kan göra för att undvika denna situation är att knyta dina betalningar av lånet direkt till din inkomst. Du begär att långivaren ska begära inteckning av din lön. Detta betyder att de belopp som du ska betala i ränta och amortering på ditt nya lån kommer att dras direkt från din lön så du kommer inte att ha möjlighet att spendera pengarna på ett sätt som du inte bör spendra dem.

Nya problem med skulder

låna 500000 snabbt utan uc

Men du har än mer oro över din situation. Du kanske kommer att ta nya lån som du inte klarar av. Här kan du dock vara helt lugn. Då du tidigare misskött dina lån och inte klarat av att betala som du skulle så har du säkert prickar i registret. Dessa prickar och betalningsanmärkningar tillsammans med ditt nya, stora, lån kommer det antagligen göra det helt omöjligt för dig att få något nytt lån. Du är där du är och risken med nya lån finns inte längre.                                                                     

Sammanfattning – samla dina lån med ett privatlån

Livet kan vara spännande och du vill leva det fullt ut. Detta kan innebära att du försätter dig i situationer som du inte klarar av. Du kanske tar lån för att finansiera ditt liv och detta kan skapa en negativ spiral som du har svårt att ta dig ur. Det kan vara så att livet känns riktigt mörkt.

Det du då kan göra är att ta ett nytt lån för att bli av med alla de gamla. De många små lånen som du redan har kostar säkert mycket per lånad krona men ett nytt större lån som tar bort de gamla lånen kan vara mycket billigare. Du kan också knyta det nya lånet till din lön för att vara säker på att det blir betalt.