Privatlån hos Euroloan – erbjudanden, fördelar och nackdelar

by admin

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet. Privatlån tas ofta för att finansiera till exempel konsumentartiklar som TV-apparater, kylskåp, cyklar, kläder med mera; båtar, bilar, resor, renoveringar, utbildning, skönhetsoperationer och mycket annat.

Information om Euroloan och dess moderbolag

Euroloan är ett företag som ger privatlån. Euroloan ägs Mash Sweden AB som är det bolag som står bakom de lån som Euroloan ger.

Euroloan och  Mash Sweden AB har sitt säte i Stockholm.

Adress:

MASH SWEDEN AB

Mash Sweden AB

Box 3232, 103 64 Stockholm

Tel: 0771-200 160

Har Euroloan något särskilt erbjudande nu

Euroloan profilerar sig med att det är effektivt och snabbt att låna online.

euroloan selectbanks

Läs mer om EuroLoan

Hur mycket kan du låna hos Euroloan

Hos Euroloan kan du låna upp mellan 2,000 och 50,000 kronor utan säkerhet. Euroloan lovar att du kommer att ett lånebesked omedelbart efter att du ansöker om privatlånet. Hos Euroloan kan du också signera ditt lån elektroniskt. Pengarna betalas ut samma dag eller dagen efter att du signerat låneavtalet elektroniskt.

Vad är skillnaden mellan nominell ränta, effektiv ränta och amortering hos Euroloan?

Effektiv ränta för en fullt utnyttjad kredit på 20 000 kr med löptid 18 månader blir 30,91 %. I den effektiva räntan ingår startavgift 495 kr, uttagsavgift 49 kr samt aviseringsavgift 49 kr/avi. Sammanlagt att betala 24 585 kr. Månadsbetalning i snitt 1 366 kr. Då individuell ränta tillämpas kan den effektiva årsräntan variera mellan 15,04 – 93,83 % vid fullt utnyttjad kreditlimit.

Nominell ränta hos Euroloan

Skillnaden mellan nominell ränta och effektiv ränta är att den nominella räntan är kostnaden för pengarna du får låna. Det är den kostnad som Sveriges Riksbank sätter på att ge pengar till bankerna, och på Riksbankens ränta lägger långivarna sedan till lite mer för att de också ska tjäna pengar.

Den nominella räntan hos Euroloan är just nu: 12.95 -39.50 procent.

Administrativa avgifter hos Euroloan

För att lägga upp ditt lån och för att administrera ditt lån tar kreditinstituten ut administrativa avgifter. De administrativa avgifterna kan kallas för administrativa avgifter, uppläggningskostnad, aviavgifter, faktureringsavgift, kreditupplysningsavgift med mera. Dessa administrativa avgifter är en kostnad för ditt lån och dessa kan vara ganska höga som andel av din kostnad om du lånar ett litet belopp.

De administrativa avgifterna hos Euroloan är just nu: 49 kronor per månad plus en uppläggningsavgift på 495 kronor plus 49 kronor som löper med samma ränta som lånet.

Effektiv ränta hos Euroloan

Den effektiva räntan är den totala kostnaden du har för ditt lån. Den effektiva räntan är den nominella räntan plus de administrativa avgifterna. Den effektiva räntan är alltså den som du ska titta på när du jämför kostnader för olika lån.

Hos Euroloan är den effektiva räntan på ett lån mellan 15.04 och 93.83 procent.

Amorteringar och avbetalningar hos Euroloan

Amortering – som också kallas för avbetalningar – är det belopp som du ska betala tillbaka till långivaren varje månad. Du har antagligen lånat pengarna från Euroloan för en viss tid och det innebär att när den tiden är slut måste hela lånebeloppet vara återbetalt.

Hos Euroloan är avbetalningstiden mellan 18 och 60 månader.

Finns det andra villkor av betydelse hos Euroloan?

Du måste vara minst 18 år gammal för att låna hos Euroloan och du får inte ha någon betalningsanmärkning.

Hur fyller du i låneansökan hos Euroloan

Allt du behöver göra för att få ett lån hos Euroloan är att fylla i en kort låneansökan.

Först väljer ett lånebelopp mellan 2,000 och 50,000 kronor, en återbetalningstid mellan 18 och 60 månader.

Därefter fyller du i ditt namn, telefonnummer, e-postadress och personnummer.

Slutligen fyller du i ditt bankkontonummer inklusive clearingnummer.

Med denna information som grund kommer Euroloan att besluta om de ska ge dig det lån du ansökt om. Beskedet kommer att lämnas omgående.

Kommer Euroloan att göra en kreditupplysning på dig

Euroloan kommer vid flera tillfällen under lånetiden att söka kreditupplysning på dig.

Hur snart får du pengarna från Euroloan

Du får dina pengar från Euroloan samma dag eller dagen efter att ansökt om lånet.

Kundtjänst hos Euroloan

Du kan nå Euroloan genom deras kundtjänst som kontaktas på telefon 0771-200 160 eller e-post: kundtjanst@euroloan.se.

Kundtjänsten är öppen under vardagar mellan 07.00-17.00.

Sammanfattning av lån från Euroloan

Vilka är fördelarna med att låna hos Euroloan – punkter

  • Tydlig sajt med mycket information redan på förstasidam
  • Lätt att hitta information om bolaget bakom Euroloan

Vilka är nackdelarna med att låna hos Euroloan

  • Sammanställningen av räntevillkoren är svåra att snabbt förstå

Läs mer om EuroLoan

Hos Euroloan kan du ansöka om och låna pengar online. Du kan ansöka om kredit och låna direkt vid behov. Euroloan kan acceptera betalningsanmärkningar vilket bör ses som en fördel. Det är inte alla kreditgivare som kan acceptera betalningsanmärkningar, så om du veta att du har en eller flera betalningsanmärkningar kan Euroloan vara ett bra alternativ för dig om du är intresserad av att låna pengar. I texten nedan kommer vi titta närmare på Euroloan och vilka för- och nackdelar som finns med deras tjänst. Du ansöker enkelt om lån hos Euroloan genom att logga in med ditt BankID. Du fyller i dina personliga uppgifter och accepterar kreditvillkoren. Sedan kan du göra ett uttag till ditt bankkonto, om du får lånet beviljat. euroloan Läs mer om Euroloan

Bolaget Euroloan

Bolaget som ligger bakom Euroloan heter Mash Sweden AB. Det är ett svenskt finansbolag placerat i Stockholm. Rötterna har bolaget i Finland där moderbolaget finns sedan 2007. Euroloan har specialiserat sig på krediter som kunderna sköter själva via nätet. Idén bakom företaget är att erbjuda ett enklare och bättre sätt att låna pengar genom modern teknologi och en effektivare organisation än konkurrenterna. Därför kan Euroloan erbjuda bättre villkor än många av konkurrenterna. Det bör ses som en klar fördel! Euroloan satsar på kvalitet och långsiktighet när det gäller kundrelationer, vilket också bör ses som en stor fördel. Euroloan vill vara enkla att ha att göra med. De engagerar sig också i olika former av miljöprojekt.

Privatlån utan säkerhet

Hos Euroloan kan du ansöka om blancolån (privatlån utan säkerhet) på upp till 50 000 kr. Det är ett relativt litet belopp om du jämför med vissa andra långivare som kan erbjuda lån upp till 300 000 kr eller till och med 600 000 kr. Men för dig som ändå inte tänkt låna mer än 50 000 kr kan Euroloan vara ett bra alternativ.

Betala enbart för den kredit som du nyttjar

Euroloans OnlineKredit fungerar på ett lite speciellt sätt. Du ansöker först om ett maximalt kreditbelopp. Sedan har du tillgång till pengar upp till det beloppen. Men du behöver inte utnyttja krediten, och då kostar den dig heller inget. Du betalar alltså enbart för det belopp som du nyttjar. En smart och enkel tjänst! Euroloan gör en kreditbedömning direkt när du ansöker om ett lån. Du loggar själv in och begär ett uttag när du vill börja nyttja din kredit. Pengarna förs då direkt över till ditt bankkonto, oftast samma dag. Att kunna välja själv hur mycket kredit du vill nyttja och endast betala för den del du nyttjar är en smart och enkel tjänst som du inte hittar hos så många långivare. Det liknar på det sättet ett kreditkort.

Kort avslutning

Nu har vi tittat lite närmare på Euroloan och vilka för- och nackdelar som finns med deras tjänst. Letar du efter en enkelt tjänst där du betalar endast för den kredit som du nyttjar så kan Euroloan vara ett bra alternativ. Om du dessutom har betalningsanmärkningar kan Euroloan vara något för dig eftersom de kan bevilja lån även till personer med betalningsanmärkningar. Dock lånar de inte ut mer än 50 000 kr när det gäller privatlån utan säkerhet. Läs mer om Euroloan